2kg pomidorów
1/2kg jarzyn{seler,marchew,
pietruszka}
1/2kg jabłek
25dag cebuli
25dag cukru
1/2 szklanki octu 10%
1 łyżka musztardy
przyprawy:ziele angielskie.sól,pieprz,gałka muszkatołowa.
1/2kg jabłek
25dag cebuli
25dag cukru
1/2 szklanki octu 10%
1 łyżka musztardy
przyprawy:ziele angielskie.sól,pieprz,gałka muszkatołowa.
Wykonanie:
Wszystkie składniki zmielić w maszynce i pozostawić w misce na 24 h.
Po tym czasie gotować 3 h na małym ogniu, następnie przetrzeć przez
sito[lepiej zmiksować].Przełożyć do małych słoików i pasteryzować około
10 minut.
Po tym czasie gotować 3 h na małym ogniu, następnie przetrzeć przez
sito[lepiej zmiksować].Przełożyć do małych słoików i pasteryzować około
10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz