Składniki:
1.pokrojona dynia ok. 1 kg
2.marchew 1 szt duża
3. ziemniaki 2 średnie
4.soczewica czerwona 25dkg
5.mleko kokosowe 1 puszka
6.pomidory 2 szt bez skórki
7.przyprawy:
świeży imbir obrany kawałek
świeże chili kawałeczek lub w proszku 1/4 łyżeczki
majeranek
bazylia
świeżo zmielony pieprz
sól
garam masala
kurkuma
2 łyżki masła klarowanego [dla wegan oleju kokosowego]
woda , ilość w zależności od upodobań[ gęsta lub rzadka zupa]
Wykonanie:
Dajemy do garnka wszystkie składniki , oprócz pomidorów i soczewicy.Gotujemy , na 10 do 15 min. przed zakończeniem gotowania dodajemy pomidory i soczewicę- od tej pory bardzo często mieszając ponieważ lubi się przypalić.
Najlepsza jest na drugi dzień
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz